8-12 mei : Bornemweek

Op woensdag 10 mei speelden we een bosspel. De klas werd verdeeld in 2 groepen die tegen elkaar streden. Het team dat de meeste prentjes kon memoriseren en op de juiste plaats op een rooster kon tekenen, won. Er werd volop gestreden voor de overwinning! Nadien speelden we ‘potteke stamp’ en vertrokken we terug naar school.

Donderdag 11 mei trokken we met de fiets richting de Zilverreiger. We kropen in de huid van een mandenvlechter en vlochten ons eigen mandje. Nadien brachten we een bezoek aan het museum en speelden we verschillende volksspelen. Het was weer een geslaagde dag!

Maandag 8 mei bracht het 4de leerjaar een bezoek aan het kasteel van Hingene. Tijdens een ontdekkingstocht door het kasteel maakten we kennis met de leef- en wooncultuur in de achttiende eeuw. Dat was heel interessant! We picknickten gezellig samen en nadien vertrokken we richting de sluis van Wintam. Daar kregen we wat meer uitleg over hoe een sluis juist werkt en zagen we heel wat boten passeren. Moe maar voldaan keerden we terug naar huis! Dinsdag 9 mei zijn we gaan sporten in het Breeven. Het was een zeer sportieve en leuke dag!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.