Zeeklassen 2021

⌊Vrijdag 22oktober 2021⌋

⌊Donderdag 21oktober 2021⌋ Donderdag : D-day voor een bezoek aan de Atlantikwall. Net als vorige jaren was heel de groep een en al oor voor wat onze meesters vertelden over deze prima bewaarde verdedigingswal van het Duitse leger uit W.O.II. Een onverwachte bui kon de interesse niet bekoelen. ’s Middags konden we onze met zorg en liefde gesmeerde sandwiches – ja, ze deden dat echt zelf – opeten in cafetaria De Walrave. In de namiddag heeft juf Viviane ons eerst verteld over de wondere wereld van de strandkrab, de zeester en de mossel. Er was nog voldoende tijd om ons sportief in te spannen. ’s Avonds konden we genieten van een spetterende show. Dansjes, mopjes, toneeltjes,… passeerden de revue. Een toffe afsluiter van een super-dag!

⌊Woensdag 20 oktober 2021⌋ De ochtend begon goed met knapperige pistoletjes en chocolademelk voor wie dat wenste. Het ideale ‘fondje’ voor een voormiddag in de buitenlucht.  Eerst mocht 5a spreekwoordelijk aan Luc de strandgids zijn lippen hangen. Wat die man allemaal wist te vertellen! Het verveelde geen seconde. Ondertussen bouwde 5b zandkastelen en -bouwsels op het strand. Na een uur werd er gewisseld. We zagen de regenvlagen over de zee trekken, maar wij bleven droog. Wat een geluk, want de voorspellingen hadden slechter geklonken. Na het middagmaal begon de vrije halve dag aan zee. Het was woensdag en dan moest er vooral worden gespeeld. Dat was geen moeilijke opgave in het tropische zwembad van Sunparks. Onze waterratten roetsjten door de glijbanen, plonsden en zwommen, dobberden en genoten in de jacuzzi. Helemaal verrimpeld verlieten ze het zwemparadijs. Dwars door de duinen keerden we terug naar ons hotel. Eerst maakten we nog een ommetje langs ‘de gouden schildpad’. Honger!!! Dat kregen we ervan. De spinaziepuree en de fishsticks gingen er vlotjes in. Het was de bedoeling om aan deze actieve dag een rustig eind te breien. Alhoewel… de spelavond verliep bijzonder ‘geanimeerd’ 😉 Van rust was er niet veel sprake. Onze zeeklassers zijn krakken in plezier maken. Ook dag 3 mag terecht een voltreffer worden genoemd.

⌊Dinsdag 19 oktober 2021⌋ De dag begon miezerig grijs, maar daar kwam verandering in. Na een vlotte reis met de tram trokken we naar MuZEE, het museum voor kunst in Oostende. Niet iedereen was vertrouwd met kunstenaars als Permeke, Panamarenko, Ensor en andere groten der aarde, maar de uitstekende gids bracht daar verandering in. Een kleurrijke en boeiende ervaring. Ondertussen was meester Wim gearriveerd. Hij bracht ons een bezoekje én een lekkere traktatie. Die konden we gebruiken, want ons energieverbruik lag hoog vandaag. In de namiddag stond de krabbenvangst op het programma. Onnodig te vertellen dat dit meer dan geweldig was. Luc en Anne, de strandgidsen, leerden ons de knepen van het vak om de beestjes te vangen. De vangst was goed en leverde knappe foto’s op. Het was zalig op het staketsel onder het nazomerse zonnetje. Onze strafste prestatie moest dan nog komen: de 4 km strandloop.  Als we de meesters en de juf mogen geloven, was het SUPER! En geloof ze maar!  Iedereen heeft echt zijn best gedaan. Jammer dat enkele geblesseerden niet mee konden doen, maar alle deelnemers wisten van geen opgeven. Dat verdiende een gouden medaille. Na al deze activiteiten en een berg frieten met stoofvlees kon de riem eraf. De eerste brieven van het thuisfront werden gelezen en groetjes neergepend op kaartjes en briefjes. De dag was weer veel te vlug om.

⌊Maandag 18 oktober 2021⌋ Koffers gepakt? Rugzak gereed? Met een goed humeur en bakken enthousiasme stonden we paraat om aan ons grote avontuur te beginnen: de zeeklasweek!  De busreis naar Blankenberge verliep zoals gehoopt: vlot en zonder fileleed. Netjes op tijd konden we op ontdekking in Sealife. De waaaw’s en wow’s vulden de donkere gangen tussen de kleurrijke aquariums. Rocky en , de zeeleeuwen, en Stevie de zeehond lieten zich gewillig fotograferen tijdens hun voorstelling. Dat pinguïns niet aan de Noordpool leven, weten we nu ook voor altijd. Na het afleggen van het klim-en klauterparcours werd de lunch verorberd. Na alweer een busreis van een uurtje zetten we voet aan wal (eigenlijk voet op voetpad, maar dat klinkt minder exotisch 😉 ) in Nieuwpoort. De koffers mochten nog even wachten om uitgepakt te worden, want er moest dringend worden gespeeld. Dat kon toch nergens beter dan op het strand. En dat het leuk was, dat zien jullie op de foto’s. Tijd vliegt als het fijn is, ook vandaag was dat zo. Voor het avondmaal kregen we onze kamers te zien. Oeps, geen mama’s, noch papa’s te zien… en de bedden moesten nog worden opgedekt. Tijd voor de eerste strijd; het gevecht met hoeslakens en hun weerbarstige elastieken, met dekbedden die geen zin leken te hebben om in de hoezen gemoffeld te worden en hoofdkussens die uitnodigden tot een kussengevecht. Gelukkig heeft 5AB de strijd gewonnen! Na een smakelijk avondmaal (spaghetti!) werd er weer gestreden; deze keer op het strand. De Zeeridders trokken ten strijde op hun zeepaarden om schildknapen en pages van de tegenpartij te verslaan en hun vlaggen te roven.  Generaal Neptunus – ook wel gekend als meester David –  dook op van tussen de duintoppen, gewapend met zijn super-ongevaarlijk waterpistool. Wie nat werd, kreeg een ‘special task’. Het rode/groene team kaapte de overwinning weg. Genoeg gestreden voor vandaag! Dag 1 kon worden afgesloten met een glaasje ‘fris’ en een goed gevoel. We konden het al voelen. Dit wordt een fantastische week!