14-18 juni : De strafste week (zesde leerjaar)

⌊Vrijdag 17 juni⌋ We namen het zekere voor het onzekere en besloten onze tweede nacht drogere oorden op te zoeken. Het ene kind was al wat gemakkelijker te wekken dan het andere…  🙂 De kinderen zochten een plekje in de turnzaal, eetzaal of een klas op het gelijkvloers en sliepen al snel verder. Wanneer de regen zijn toppunt had bereikt, was iedereen vredig aan het slapen. De kinderen zijn moe maar voldaan op de laatste dag van onze strafste week. We hebben alles samen opgeruimd en na de middag hebben we spelletjes gespeeld en geknutseld.
Zo hebben we deze fantastische week op een fijne manier kunnen afsluiten.

⌊Donderdag 16 juni⌋ Dag vier al van onze STRAFSTE WEEK. Deze ochtend werden we allemaal wakker in ons tentje. De ene al wat frisser dan de andere.  Na een stevig ontbijt en het klaarmaken van onze lunchpakketten, konden we vertrekken op onze dagtocht! We vertrokken met een goed gevulde rugzak en de fiets naar het fort van Liezele. Daar aangekomen konden we op speurtocht gaan… Samen in groep gingen we op zoek naar de schat van Baron Isidoor, een wandelzoektocht met QR-codes. De (voor sommigen) korte nacht en het warme weer zorgde hier en daar voor de nodige vermoeidheid. Maar eens op school konden we de batterijen weer opladen. De verkoeling werd gebracht door enkele jongens en meisjes met waterpistolen.  Even rusten aan onze tent, ons klaarmaken voor de match van de Rode Duivels…
Joepie!!! De pizza’s zijn er! Lekker smullen voor de match van start gaat. Wat hebben we genoten van de match! Met een gezellig kringgesprek konden we onze vierde dag mooi afsluiten. Op naar de vijfde en meteen ook laatste dag van onze ‘strafste week’.

⌊Woensdag 15 juni⌋ Alweer een dag boordevol toffe activiteiten. In de voormiddag trokken we naar het exotische Bornem city. Daar gingen we als echte Sherlocks op zoek naar de dader van een misdaad. Hier en daar een foto-opdracht, een ander groepje bespieden, getuigenissen ontsleutelen,… We hadden op deze manier al snel een zestal kilometer in de benen. Nadien onze lunch verorberen in het tuintje van de school en hop die zwemkledij aan! De kinderen hebben elkaar goed geholpen en de tenten zijn op een relatief snelle tijd netjes opgezet. De kinderen hebben zichtbaar genoten van de verkoeling van het zwembad. Nadien nog een lekker stukje watermeloen en we konden weer verder tot het avondeten. ‘s Avonds kregen we bezoek van een aantal chique madammen. De speelplaats werd plots omgetoverd tot een casino waarin er gespeeld werd voor grof geld. Hiermee konden ze in de bar enkele versnaperingen kopen. Op de fuif werden de dansbenen ook nog losgegooid. De kinderen zijn moe maar voldaan hun tentje ingekropen na weer een zalige dag. Hopelijk worden ze morgen fris en fruitig wakker voor de wandelzoektocht.

⌊Dinsdag 15 juni⌋ In de voormiddag trokken we naar het Nonnenbos. We speelden de Bernardusstratego, een spel dat exclusief door leerlingen van het zesde leerjaar van de Bernardusschool gespeeld mag worden. Elk team deed zijn best om de vlaggen van het andere kamp te veroveren. Ondertussen moesten de kinderen ook nog opletten voor de sluipschutter met zijn waterpistool. Stond meester David zijn pet naar achteren gedraaid, dan was het opletten geblazen! Ook de lasershooting was een succes! Eén voor één haalden de kinderen hun allerstoerste schietposes boven en probeerden zo het spel te winnen.
Bokes opeten aan het speeltuintje en dan was het tijd voor de verrassingsactiviteit van de ouderraad.
Volksspelen, workshop graffiti en op tijd en stond iets te eten en drinken.
Ze hebben er een zalige namiddag en avond van gemaakt!

⌊Maandag 14 juni⌋ Dag één van de strafste week was er al meteen ‘boenk’ op. Goed ingesmeerd, gepakt en gezakt begonnen we aan onze fietstocht richting De Schorre. We stonden er weer van versteld hoe mooi de natuur wel is in onze omgeving. Aangekomen in De Schorre zochten we het blotevoetenpad op. Een natuurlijke scrub voor de voeten, maar sommigen kozen ervoor om nog een stapje verder te gaan. Tijdens de wandeling waren er ook wat muggen van de partij. Maar blijkbaar vonden de kinderen de muggen toch niet het vervelendste gezelschap. Zoals we Zjef het zo mooi hoorden zeggen: ‘Hier zit weer een juf, mug!’ Helaas hadden we daarvoor geen bestrijdingsmiddel mee. Na een korte lunchpauze stonden minigolf en waterfietsen op de planning. Dit laatste zorgde meteen ook voor de nodige verkoeling. Het was meteen duidelijk, de sfeer zit goed en de toon is gezet voor de rest van de week

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.