Activiteiten ouderraad


Als ouderraad organiseren we jaarlijks een heleboel evenementen. We zetten ze voor u graag eens op een rijtje!

De kalender (begin september foto’s, half december levering)

Ieder jaar maken we werk van een prachtige kalender. Deze wordt gedrukt op kwaliteitspapier en staat vol schoolinfo. De kinderen worden verzameld per maand waarin ze jarig zijn. Elke maand heeft ook een leuk thema.

Het Bernarduske (voor Kerstmis, Pasen en einde schooljaar)

Het Bernarduske verschijnt 3 keer per jaar. Het is een mix van foto’s, verslaggeving en tekeningen om ouders en familie een zo kleurrijk mogelijk zicht te geven over wat er gebeurt binnen de muren van de school.
We stellen Het Bernarduske digitaal ter beschikking via de facebookpagina en op de site van de school.
Hierbij de link https://www.bernardusschool.be/schoolkrant/

Belangrijke data voor het komende trimester vinden jullie steeds op de voorpagina. Twee maal per jaar wordt er met de kinderen een redactieraad georganiseerd om ervoor te zorgen dat ze zelf hun steentje bijdragen, in de vorm van een tekening of tekstje, om een leuk nummer te kunnen maken.

Een speciale dank gaat uit naar onze sponsors die ervoor zorgen dat we dit boekje 3 maal per jaar kunnen publiceren.

De kerstkaarten-actie (2-jaarlijks)

In de kerstperiode versturen we vaak nog mooie wensen naar onze geliefden op een leuk kaartje. Iedere 2 jaar mogen onze kinderen van de lagere school zelf een kerstkaart ontwerpen. Deze worden gedrukt en de kinderen kunnen dan hun eigen kaartjes verkopen (€5/pakje). Deze actie staat dit jaar volledig in het teken van de digitalisering van de school. De opbrengst gaan namelijk INTEGRAAL naar de aankoop van tablets voor de school. Deze tablets zullen worden geïntegreerd in de klaswerking en in de verschillende vakken.
Het versturen van de eindejaarswensen wordt nu dubbel zo fijn. Je maakt niet alleen iemand blij met je wensen, maar je steunt tegelijk de ontwikkeling van ieder kind op onze school!

De kerstversiering op school (zondag 9 december vanaf 11u)

Ieder jaar staat een team van de ouderraad paraat om kerstbomen te bestellen en te versieren. Heel de school wordt sfeervol aangekleed en als pronkstuk wordt er een pracht van een kerststal op de speelplaats gezet.
We wensen ieder jaar niet alleen de kinderen en de leerkrachten, maar ook iedere ouder en voorbijganger een gezellig Kerstmis toe.

De limonadefuif (zaterdag 26 januari)

Het hoogtepunt voor veel kinderen van de lagere school is onze limonadefuif! Een echte fuifzaal met DJ wordt ingehuurd. Verder zorgen we voor frietjes en animatie tijdens de fuif. Populair is ook onze fotohoek waar de kinderen samen met hun vrienden en klasgenoten een fotosouvenir kunnen laten nemen. Die foto’s zijn de enige blik op de avond want de deuren blijven onherroepelijk gesloten voor ouders en leerkrachten!

!NIEUW! Lichtjestocht (zaterdag 2 februari)

Dit jaar hebben we geen fakkeltjestocht in de kerstperiode gepland. Iedereen heeft het in die tijd vast druk genoeg en we dachten dit jaar een andere periode te zoeken. We zetten Lichtmis weer op de kalender! In februari gaan we een lichtjestocht uitzetten. Iedereen kan dan van lichtpuntje naar lichtpuntje wandelen. Naar Lichtmis-traditie voorzien we een hele stapel pannenkoeken op school voor alle wandelaars en sympathisanten.

Bol-het-af (6 april)

Dit initiatief trekt ieder jaar toch een mooi aantal geïnteresseerden! We stellen de speelplaats ter beschikking voor iedereen die rollend materiaal zoals fietsen, steps, bolderkarren, … wil verkopen of aankopen. Zeker voor de kleinere modelletjes zijn er veel gegadigden aangezien onze kinderen vaak sneller groeien dan hun fietsjes verslijten. We plannen dit steeds vlak voor de paasvakantie zodat de nieuwe aanwinsten meteen uitvoerig getest kunnen worden!

Pasen

De mensen van ons paasteam staan in zeer nauw contact met de klokken van Rome en de paashaas. Ze zorgen er steeds voor dat de kinderen van onze school niet vergeten worden en ook op school verrast worden met lekkers.

Vaderdagontbijt (zondag 16 juni)

Ondertussen uitgegroeid tot een van onze grootste activiteiten! Op vaderdag staan we steeds paraat met een heel team juffen, meesters en ouders om prachtige ontbijten samen te stellen die, indien gewenst, aan huis worden geleverd! Verse pistolets, leuke surprises, kwaliteitsproducten uit eigen regio, … alles vindt moeiteloos een plekje in onze ontbijtdozen. Bestel zeker jouw ontbijt en geniet mee!

En nog zoveel meer…

Met de ouderraad willen we ook ieder jaar de kinderen die afstuderen een onvergetelijke dag bezorgen. Dit gaat van grafitti-workshops tot taart gooien (naar de juffen?). Verder hebben we een promoteam dat er onder andere voor zorgt dat we regelmatig zichtbaar aanwezig zijn op school zodat jullie ons (en wij jullie) kunnen aanspreken over wat er leeft op school en tussen de ouders.
Tussendoor engageert de ouderraad zich ook voor een heleboel kleinere, maar daarom niet onbelangrijke momenten zoals bijvoorbeeld een traktatie met watermeloen bij warm weer, onderhoud van de fietsen, het financieel steunen van projecten op school, hulp bieden bij schoolklusjes en schoolfeesten, …

← terug naar ouderraad

Een reactie plaatsen

Om je beter van dienst te zijn maakt deze site gebruik van cookies.

Accepteer onze cookies om zo vlot mogelijk op onze website te surfen. Meer info over het privacybeleid, klik hier